Viso knygų: 41
    el. paštaskodas

    Augalai ligų prevencijoje ir reversijoje

    Mokomoji knyga

      
    AutoriusAlgimantas Mečislovas Olšauskas
    ISBN 978-9955-18-966-5
    DOI
    LeidyklaKlaipėdos universiteto leidykla
    Leidimas1
    Išleidimo metai2018
    Puslapių sk.236

    Anotacija

    Algimantas Mečislovas Olšauskas baigė Vilniaus universitetą: žmogaus biologiją studijavo Medicinos fakultete, o augalų biologiją - Gamtos fakultete.
    Žinias gilino Lietuvos mokslų akademijos Botanikos institute, apgynė disertaciją ir įgijo biologinės medicinos daktaro laipsnį. A. M. Olšauskui suteiktas akademinis profesoriaus vardas. KU Botanikos sodą su vaistinių, maistinių ir prieskoninių augalų kolekcijomis-ekspozicijomis įsteigė 1993 m., Fitoterapijos laboratoriją - 2013 m., o fitoterapijos bazę pradėjo kurti 2014 m.

    Profesorius apie 50 metų tyrinėja žmogaus, kaip savireguliacijos sistemos, galimybes sėkmingai apsisaugoti nuo lėtinių ir ūminių ligų laikantis sveikos gyvensenos, subalansuotos mitybos, nuolat stiprinant imuninę sistemą. Daug dėmesio skiria vaistinių, maistinių ir prieskoninių augalų rūšių išskirtinių savybių efektyviam taikymui organizmo senėjimo procesui lėtinti ir biologiniam amžiui mažinti. Profesorius 1993 m. parašė knygą „Augalų gydomosios savybės" ir Klaipėdos universiteto studentams apie 15 metų dėstė pasirinktinį dalyką - augalai sveikatai. Medicinos katedrai įsteigus papildomosios ir alternatyviosios medicinos magistrantūros studijas, nuo 2013 m. pradėjo dėstyti fitoterapiją bei sveiką gyvenseną.

    A. M. Olšauskas visuomeniniais pagrindais skaito sveikatinimo paskaitas senjorų, pedagogų, bibliotekininkų, bendrosios praktikos slaugytojų, bitininkų, Trečiojo amžiaus universitetų klausytojų auditorijoms. Kas mėnesį nemokamų individualių fitoterapijos konsultacijų suteikia apie šimtui suinteresuotų asmenų.

    Studentų teorinių ir praktinių užsiėmimų, visuomenės sveikatinimo paskaitų žinioms įtvirtinti parašė knygą „Augalai ligų prevencijoje ir reversijoje". Per 50 metų veiklos biologinės medicinos sferoje laikotarpį sukūrė, išbandė ir į teorinio bei praktinio darbo procesą įdiegė daugiau kaip 400 augalinių preparatų receptų: antpilų, nuovirų, tinktūrų, ekstraktų, miltelių, pavilgų, kompresų, sirupų, papildų, sulčių derinių, biologinių stimuliatorių ir kitų veiksmingų imuninę sistemą stiprinančių priemonių.

    Keletą dešimtmečių kuria, tobulina ir įgyvendina žmonių sveikatą stiprinančią, senėjimo procesą lėtinančią ir biologinį amžių mažinančią programą "Raktas į gyvenimą be ligų iki 120 metų".